25η Μαρτίου 1821-Εορτασμός και Μήνυμα

25MARTIOU12  25MARTIOU12_6901 25martiou_s_6938"...διατρανώνουμε το μήνυμα και αγωνιζόμαστε, γιατί στην ζωή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ! ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821!»

Με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Πεντέλης, τιμήθηκε σήμερα η εθνική μας επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η Δημοτική Κοινότητα Μελισσίων, όπου εψάλη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής.

Στη δοξολογία παρέστησαν ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτριος Στεργίου - Καψάλης, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι πολιτικών και πολιτιστικών φορέων της πόλης και πλήθος κόσμου.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Δήμαρχος Δημήτριος Στεργίου – Καψάλης, ο οποίος τόνισε: ότι το έπος του 1821, με την θυσία των προγόνων μας χάρισε την λευτεριά, τεκμηρίωσε την συνέχεια του Ελληνισμού, υπενθύμισε παγκόσμια την υψηλή ιδιαιτερότητα στο Πνεύμα και την Ψυχή της φυλής μας. Δήλωσε την πρωταγωνιστική παρουσία του Έλληνα στην Διεθνή σκηνή ως του μόνου θεματοφύλακα αξιών με το άγγελμα Ελευθερία ή Θάνατος».

Αναφερόμενος στο σήμερα επεσήμανε ότι « οι επιχειρήσεις δοκιμάζουν τα όπλα τους στους άμαχους για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα τους και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους, οι μεγιστάνες του πλούτου ποντάρουν στον οικονομικό μας αφανισμό, οι λέξεις Πατρίδα, Ελλάδα, Εθνική κυριαρχία χάνουν την αξία τους στο βωμό της οικονομίας, της παγκοσμιοποίησης των συμφερόντων. Σε ένα κόσμο και μια κοινωνία που τα σχολεία προετοιμάζουν μετανάστες, οι νέοι δεν βλέπουν πρότυπα, που μαστίζει η ανεργία, όλοι λένε ότι οι άνθρωποι της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και κανένας από αυτούς δεν είναι ένοχος, πρέπει αναλάβουμε τις ευθύνες απέναντι στην ιστορία του αιώνιου και παγκόσμιου μηνύματος «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ή ΘΑΝΑΤΟΣ».

Την ώρα αυτή, τη δύσκολη ώρα την ώρα εφαλτήριο, την ώρα αναγέννησης, την ώρα σταθμό στην ιστορία του Έθνους, την ώρα διαπραγμάτευσης της εθνική μας κυριαρχίας εμείς οι Έλληνες προχωράμε μπροστά για την ανατροπή σε όλα, για αυτά που μας θάμπωσαν και μας ξεγέλασαν. Για αυτά που γυαλίζουν και είναι ψεύτικα, για αυτούς που λένε, κρίνουν και τίποτα και ποτέ κάνουν. Γυρίζουμε πίσω στις ρίζες μας, στις ρίζες του Έλληνα, του Χριστιανού, της οικογένειας που ανέδειξαν τα σύμβολά τους με βάση την Ελληνικότητα, την αυτοθυσία, την τιμιότητα, την εργατικότητα, την σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια, μακριά από την κλεψιά και το ψέμα

 

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα κουραστεί να επαναλαμβάνει προς κάθε κατεύθυνση τη σταθερή και ενεργό στήριξή του στον αγώνα, γιατί όλοι μαζί πετυχαίνουμε.

«Πετυχαίνουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Σήμερα που η ανάγκη να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Προχωράμε στα χνάρια της ελπίδας που αφήνει πίσω του το ίχνος του ΄21 διαχρονικά, όταν μια χούφτα ανθρώπων ξεσηκώθηκε και χάρισε την λευτεριά στην Πατρίδα μας, διατρανώνουμε το μήνυμα και αγωνιζόμαστε,

γιατί στην ζωή ΤΙΠΟΤΑ ΔΕ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ. ΟΛΑ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ!

ΖΗΤΩ Η 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821»

 

 

 

ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ:

Ομιλία Δημάρχου 25-3-2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ 25Ηης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 

Πανοσιολογιότατοι ιερείς του Ενοριακού μας ναού

 

Πεντελιώτισες Πεντελιώτες

 

Εορτάζουμε σήμερα τον αγώνα θυσίας των προγόνων μας για την λευτεριά, της θυσίας που μας χάρισε την λευτεριά, τεκμηρίωσε την συνέχεια του Ελληνισμού, υπενθύμισε παγκόσμια την υψηλή ιδιαιτερότητα στο Πνεύμα και την Ψυχή της φυλής μας. Δήλωσε την πρωταγωνιστική παρουσία του Έλληνα στην Διεθνή σκηνή ως του μόνου θεματοφύλακα αξιών με το άγγελμα ελευθερία ή θάνατος.

Οι πρόγονοι μας έδωσαν παγκόσμια μηνύματα αξιών, δύναμης ψυχής λευτεριάς και χάραξαν τον ντορό για τα Έθνη και τους λαούς.

Εμείς αγαπητοί μου σήμερα με την σκυτάλη της συνέχειας της ιστορίας στο δρόμο της αιωνιότητας, είμαστε στη διεθνή σκηνή στην Ευρώπη στον κόσμο άξιοι της κληρονομιάς τους ;

Μας θαυμάζουν; Μας σέβονται; Μας τιμούν; Τιμούμε τα ίχνη των προγόνων μας που θα αφήσουμε και που ανέδειξαν για αιώνες την Δημοκρατία, τις Αξίες της ζωής, την Λευτεριά, το φιλότιμο, το Πνεύμα;

Αγαπητοί μου

Σε μια περίοδο τέτοιων σοβαρών προβληματισμών, που μόνο τυχαίοι δεν φαίνεται να είναι, πόσο αξίζει να δούμε το χθές, το σήμερα, το δίπλα μας, την κοινωνία μας, τις δομές μας, τις εξουσίες μας, το εγώ μας, τις ευθύνες μας και πάνω από όλα την προοπτική τη δική μας και των παιδιών μας ;

Συμπολίτισσες, συμπολίτες,

Τα λόγια για ηθικές αξίες, για οράματα και ιδανικά σήμερα ακούγονται παράξενα, ξένα ίσως και ακατανόητα για πολλούς. Σήμερα σε έναν κόσμο που οι επιχειρήσεις δοκιμάζουν τα όπλα τους στους άμαχους για να ελέγξουν την αποτελεσματικότητα τους και να προωθήσουν τις πωλήσεις τους, που οι μεγιστάνες του πλούτου ποντάρουν στον οικονομικό μας αφανισμό. Που οι λέξεις Πατρίδα, Ελλάδα, Εθνική κυριαρχία χάνουν την αξία τους στο βωμό της οικονομίας, της παγκοσμιοποίησης των συμφερόντων. Σε ένα κόσμο και μια κοινωνία που τα σχολεία προετοιμάζουν μετανάστες, οι νέοι δεν βλέπουν πρότυπα, δεν βλέπουν ντορό, που μαστίζει η ανεργία, που οι αυτοκτονίες και τα ψυχολογικά προβλήματα αυξάνονται καθημερινά, που έσβησε η μεσαία τάξη, που το Κράτος αντιμετωπίζει τον συνταξιούχο των 5000€ ετησίως, το ίδιο με αυτόν που έχει για σπίτι του ένα οικοδομικό τετράγωνο.

 

Που το κράτος δηλώνει ότι τα μέτρα που παίρνει είναι άδικα. Που όλοι λένε ότι οι άνθρωποι της εξουσίας σε όλα τα επίπεδα διασπαθίζουν το δημόσιο χρήμα και κανένας από αυτούς δεν είναι ένοχος, ούτε τα χρήματα μας βρίσκονται. Που οι κοινωνίες επιλέγουν τις εξουσίες που τους υποδεικνύουν και δεν τις αντιπροσωπεύουν. Που χάθηκαν τα γκιουσέμια, τα πρότυπα και που οι αρχηγού υποδεικνύονται από το επίθετο τους, από τα ΜΜΕ ,από το κόμμα τους και δεν αναδεικνύονται. Πού η αυτοδιοίκηση στην νέα Καλλικρατική της μορφή παραμένει παντού και σε τοπικό επίπεδο , ταμπέλα μόνο χωρίς ουσία.

Την ώρα αυτή, τη δύσκολη ώρα την ώρα εφαλτήριο, την ώρα αναγέννησης, την ώρα σταθμό στην ιστορία του Έθνους, την ώρα διαπραγμάτευσης της εθνική μας κυριαρχίας εμείς οι Έλληνας τι κάνουμε; Που είμαστε; Πού πάμε; Ποιες είναι οι ευθύνες μας απέναντι στην ιστορία του αιώνιου και παγκόσμιου μηνύματος Ελευθερία ή Θάνατος;

Είναι ανάγκη αγαπητοί μου στην λαίλαπα αυτή να σταθούμε όρθιοι, να αγωνιστούμε, να σκεφτούμε, να φωνάξουμε όχι μέχρις εδώ. Απαιτούμε ένα Αύριο με εξουσίες που να σέβονται και να μας υπηρετούν. Να υπηρετούν τον Έλληνα σε όλα τα επίπεδα , με Ελληνική συνείδηση. Μια εξουσία αλτρουισμού σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Μια εξουσία καθαρότητας, εντιμότητας με αρχές και αξίες , μια εξουσία προσφοράς που υπηρέτες της μπαίνουν σε αυτήν φτωχοί και φεύγουν φτωχοί.

Συμπολίτισσες, συμπολίτες

Προχωράμε μπροστά για την ανατροπή σε όλα, για αυτά που μας θάμπωσαν και μας ξεγέλασαν. Για αυτά που γυαλίζουν και είναι ψεύτικα, για αυτούς που λένε , κρίνουν και τίποτα και ποτέ κάνουν. Γυρίζουμε πίσω στις ρίζες μας , στις ρίζες του Έλληνα, του Χριστιανού, της οικογένειας που ανέδειξαν τα σύμβολά τους με βάση την Ελληνικότητα, την αυτοθυσία , την τιμιότητα, την εργατικότητα, την σεμνότητα, την ανιδιοτέλεια, μακριά από την κλεψιά και το ψέμα. Στον αγώνα αυτό όλοι μαζί πετυχαίνουμε. Πετυχαίνουμε να βοηθήσουμε τον τόπο μας και τους συνανθρώπους μας. Σήμερα που η ανάγκη να στηρίξουμε τον συνάνθρωπο αναδεικνύεται καθημερινά όλο και περισσότερο. Προχωράμε στα χνάρια της ελπίδας που αφήνει πίσω του το ίχνος του ΄21 διαχρονικά . Όταν μια χούφτα ανθρώπων ξεσηκώθηκε και χάρισε την λευτεριά στην Πατρίδα μας. Με σύνθημα μας ελπίζουμε και αγωνιζόμαστε γιατί στην ζωή τίποτα δεν χαρίζεται. Όλα κερδίζονται.

Ζήτω η 25η Μαρτίου 1821

 


 

 


Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Απρίλιος 2018
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν129
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν921705

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση