Δημήτρης Στεργίου Καψάλης,Βιογραφικό

Δημήτρης Στεργίου-ΚαψάληςΔημήτριος Στεργίου-Καψάλης

 ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΠΕΝΤΕΛΙΚΟ ΒΟΥΝΟ: Ο Δήμαρχος είναι Σαρακατσάνος και οι ρίζες του στην Πεντέλη και στο Πεντελικό τοποθετούνται από την περίοδο της Τουρκοκρατίας. Από ιδρύσεως της Κοινότητας Πεντέλης και στο 1ο Δημοτολόγιο  στη σελίδα 316 με α’υξοντα αριθμό (5) αναγράφεται ο προπάππους του Στεργίου - Καψάλης Χρήστος, έτος γεννήσεως 1875. Επίσης, στο ίδιο Δημοτολόγιο με αριθμό σελίδας 146 και αύξοντα αριθμό 27 έχει εγγραφεί με έτος γεννήσεως 1882 ο παππούς του Καπράλος Ιωάννης του Αναστασίου.

Οι γονείς του μεγάλωσαν στις βουνοπλαγιές του Πεντελικού ζώντας τη νομαδική Σαρακατσάνικη ζωή. Ο πατέρας του Δημάρχου ήταν ο 1ος οδηγός του  βυτιοφόρου και του απορριμματοφόρου οχήματος της Κοινότητας Πεντέλης από το 1949.


ΣΠΟΥΔΕΣ-ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΗΔΕΝ: Ο Δημήτρης Στεργίου-Καψάλης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πεντέλη. Φοίτησε στο Δημοτικό σχολείο (γνωστό ως «παράγκα») τη δεκαετία του ’50.

1ο Δημοτολόγιο Κοινότητας Πεντέλης 1ο Δημοτολόγιο Κοινότητας Πεντέλης 1ο Δημοτολόγιο Κοινότητας Πεντέλης Δημοτικό Σχολείο  Πεντέλης 1957-1958

Τη δεκαετία του ’60 φοίτησε στο Γυμνάσιο του Χαλανδρίου.Φοίτησε στη Σχολή Ευελπίδων (1965 – 1969) με άριστες επιδόσεις.

Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1965-1969 Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων 1965-1969

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

«Εφαλτήριο δύναμης»

Είναι παντρεμένος με την Μαρία Πάντσιου και έχει μια κόρη την Βασιλική, καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας, παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ

«Στη ζωή τίποτα δεν Χαρίζεται, Όλα κερδίζονται»

• Υπηρέτησε με επιτυχία τριάντα χρόνια στις 'Ενοπλες Δυνάμεις, προαγόμενος πάντοτε κατ΄εκλογήν και αποφοίτησε από όλα τα στρατιωτικά σχολεία μεταξύ των πρώτων.

• Ως Συνταγματάρχης διετέλεσε Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στην πρεσβεία της Βουλγαρίας.

• Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (τμήμα καθηγητών Ιππασίας).

• Υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας.

• Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο, υπήρξε αθλητής και προπονητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις.

• Υπήρξε προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πένταθλου.

• Διετέλεσε τεχνικός σύμβουλος του ΣΕΓΑΣ.

• Σήμερα είναι Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας για τέταρτη συνεχή θητεία.

• Εξήλθε το στρατεύματος με το βαθμό του ταξίαρχου, τον Ιούνιο του 1994 ως υποψήφιος Ευρωβουλευτής.

• Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδο του από το Στρατό και ειδικότερα με την λειτουργία και διαχείριση Ιππικών Εγκαταστάσεων.

Απεφοίτησε το 1969 ως Αξιωματικός του Όπλου των Τεθωρακισμένων .

Αξιωματικός Τεθωρακισμένων

Φοίτησε στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας (Τμήμα Καθηγητών Ιππασίας) και υπηρέτησε στο Σύνταγμα της Προεδρικής Φρουράς της Γαλλίας.

Στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας Στην Εθνική Σχολή Ιππασίας της Γαλλίας

Υπηρέτησε σε πολλές μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην 30ετή θητεία του και διετέλεσε Στρατιωτικός Ακόλουθος της Ελλάδος στη Βουλγαρία .

Στη Βουλγαρία ως Στρατιωτικός Ακόλουθος Στη Βουλγαρία ως Στρατιωτικός Ακόλουθος Στη Βουλγαρία ως Στρατιωτικός Ακόλουθος

Επί πολλά χρόνια και με νίκες σε Εθνικό και Διεθνές επίπεδο υπήρξε αθλητής και προπονητής Ιππασίας με πολλές διακρίσεις  και προπονητής της Εθνικής ομάδας του Μοντέρνου Πεντάθλου.

Αθλητής και προπονητής Ιππασίας Αθλητής και προπονητής Ιππασίας Αθλητής και προπονητής Ιππασίας

Ασχολήθηκε με την επιχειρηματική δράση μετά την έξοδό του από το Στρατό και ειδικότερα με τη λειτουργία Ιππικών Εγκαταστάσεων.
Με την πολιτική και ειδικότερα με την Αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε ενεργά από το 1998 ως υποψήφιος Πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης, εκλεγμένος για 3η συνεχή θητεία με υψηλά ποσοστά.

Δημήτριος Στεργίου Καψάλης Δημήτριος Στεργίου ΚαψάληςΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ-Κατάθεση ψυχής για την πόλη: Με την πολιτική και ειδικότερα με την Αυτοδιοίκηση, ασχολήθηκε ενεργά από το 1998, ως Πρόεδρος της Κοινότητας Πεντέλης. Αν και είχε στο ενεργητικό του ήδη δύο θητείες στην ηγεσία της πόλης ως Πρόεδρος Κοινότητας, το 2006 οι πολίτες τον εξέλεξαν στις εκλογές με το συντριπτικό ποσοστό του 81,3% ως Δήμαρχο Πεντέλης.

Ευαισθητοποιημένος στα θέματα Περιβάλλοντος, ανέπτυξε με τις δράσεις του το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ) για πέντε (5) συνεχής θητείες (1999-2011) Στην πολύχρονη θητεία του στην Αυτοδιοίκηση, ανέπτυξε σοβαρές δράσεις σε όλους τους τομείς Αυτοδιοίκησης και Περιβάλλοντος. Ειδικότερα οι αγώνες για την Πολιτική Προστασία και την στήριξη του Πεντελικού περιβάλλοντος, μέσα και από τον αυτοδιοικητικό του ρόλο ως Πρόεδρος των Δήμων και Κοινοτήτων του Πεντελικού και ως Δήμαρχος Πεντέλης, με θητεία δέκα και πλέον χρόνων τον καταξίωσαν ανά το Πανελλήνιο.

ΣΗΜΕΡΑ"να κατορθώσουμε να γεράσουμε έχοντας πετάξει από πάνω μας όσο το δυνατόν λιγότερα από τα ιδανικά και τις αξίες μας"

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ:

• Δήμαρχος του νέου Καλλικρατικού Δήμου Πεντέλης για 2η συνεχή θητεία (2011)

Διετέλεσε Δήμαρχος του Δήμου Πεντέλης για τρείς συνεχείς θητείες (1998)

• Πρόεδρος των Σαρακατσαναίων του Πεντελικού βουνού, από ιδρύσεως του συλλόγου (1998)

• Πρόεδρος των Ελλήνων Προπονητών Ιππασίας για τέταρτη συνεχή θητεία.

Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Φεβρουάριος 2019
ΚΥ ΔΕ ΤΡ ΤΕ ΠΕ ΠΑ ΣΑ
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 1 2

Επισκέψεις Ιστοχώρου

σήμερα επισκέφθηκανσήμερα επισκέφθηκαν41
από Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαναπό Ιούνιο 2010 επισκέφθηκαν1074370

Χάρτης Ιστοχώρου

sitemap www.stergiou-kapsalis.gr Sitemap για πλοήγηση